Wat te doen met oude sieraden?

Waarschijnlijk heeft u meer sieraden liggen dan u denkt. Misschien vraagt ook u zich af, wat te doen met oude sieraden? Heeft u oude sieraden in de kast liggen die u niet meer draagt? Een ring die niet meer past of een collier of broche die u niet meer mooi vindt? Dan kunt u overwegen om deze sieraden te verkopen. De vraag ‘wat te doen met oude sieraden’ is hiermee beantwoord. Maar natuurlijk wilt u weten hoe dit in zijn werk gaat en wat u kunt verwachten. We leggen het u graag uit. De handel in sieraden is gebaseerd op de prijs van goud en zilver. Deze verschilt per dag en is afhankelijk van vraag en aanbod op de wereldmarkt. Het kan dus zijn dat uw gouden collier vandaag meer of minder opbrengt dan volgende week.

De prijs van een gram goud

Goud, maar ook zilver, zijn kostbare edelmetalen. Daarom wordt de prijs altijd per gram uitgedrukt. Als u een gouden armband wilt verkopen dan wordt deze op een precisieweegschaal gelegd om te bepalen hoeveel gram goud de armband heeft. Maar met die informatie kunnen we nog niet veel. Bij oude sieraden ontbreekt vaak een certificaat met informatie. Dus moet ook worden bepaald om hoeveel karaat goud het gaat. Dat gebeurt met behulp van een toetssteen. Hiermee wordt een miniem krasje in het goud gemaakt. Vervolgens wordt het koningswater op gedruppeld tot de kras weer is verdwenen.

De prijs van een gram goud

Waarom worden oude sieraden verkocht?

Dus, wat te doen met oude sieraden? Er kunnen verschillende redenen zijn waarom u oude sieraden wilt verkopen. Misschien gaat het om sieraden die uit een erfenis komen en die u niet mooi vindt. Misschien heeft u een ring of ketting van een persoon met wie u inmiddels in onmin leeft en die u om die reden niet meer wenst te dragen. Het kan ook dat u oude sieraden uit een erfenis wilt verkopen om de opbrengst eerlijk te kunnen verdelen over de erfgenamen. Wat uw beweegreden ook is, u kunt de sieraden laten beoordelen bij Zilver & Goud Inkoop Amsterdam. Hier worden ze door een vakman of -vrouw beoordeeld om de waarde zo precies mogelijk te bepalen. Vervolgens leggen wij u een prijs voor. Stemt u daarmee in dan kan er direct tot uitbetaling worden overgegaan.

Laat uw oude sieraden vrijblijvend taxeren

Laat uw oude sieraden vrijblijvend taxeren

Als u zich afvraagt ‘Wat te doen met oude sieraden’ kom dan eens langs bij Zilver & Goud Inkoop Amsterdam. Uw oude sieraden worden hier zorgvuldig getaxeerd en op de juiste waarde geschat. U vindt ons in Amsterdam Zuid, in de bekende wijk De Pijp. Op de website leggen we u uit hoe we te werk gaan bij de inkoop van oude sieraden, luxe horloges, zilveren en gouden munten en goudbaren. U kunt langskomen met uw sieraden tijdens onze openingstijden, deze zijn eveneens op de website te vinden.

Wilt u een vraag stellen?

Stel ze via het onderstaande  contactformulier