Wanneer moet je goud verkopen?

De vraag wanneer moet je goud verkopen?’ is natuurlijk heel persoonlijk. Er zijn mensen die hun goud verkopen als ze de opbrengst ervan goed kunnen gebruiken. Het geld kan worden ingezet om een gewenste aankoop te doen of om een schuld af te lossen. Aangezien de goudprijs over het algemeen goed is kan een gouden sieraad een mooi bedrag opleveren als u dit te koop aanbiedt bij een inkoper van goud en zilver. Het bedrag dat kan worden uitbetaald hangt af van de zuiverheid van het goud en ook de hoeveelheid goud die voor het sieraad is gebruikt. Deze wordt uitgedrukt in karaat met het gewicht in grammen.

Hoe hoger de goudwaarde, hoe hoger de opbrengst

Een gouden ketting die 18-karaats is brengt meer op dan een gouden ring van 14-karaats goud van hetzelfde gewicht. De waarde wordt zeer nauwkeurig gemeten met een precisieweegschaal en eventueel ook met een toetssteen. Op sieraden wordt vaak in een keurmerk aangegeven om hoeveel karaat het goud het gaat. De prijs die u geboden krijgt hangt altijd hiervan af. Maar er zijn meer factoren. Gaat het bijvoorbeeld om merksieraden, zoals van Cartier, Piaget of Tiffany & Co dan is de inkoopwaarde in veel gevallen hoger. Natuurlijk beslist u altijd zelf of u wel of niet het sieraad wilt verkopen. Ons bod is altijd vrijblijvend!

Hoe hoger de goudwaarde, hoe hoger de opbrengst

Het juiste moment om goud te verkopen

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom u juist nu besluit om uw goud te verkopen. Als u zich afvraagt ‘wanneer moet je goud verkopen?’ dan is het wellicht een geruststellende gedachte dat de opbrengst van goud eigenlijk altijd wel goed is. Natuurlijk fluctueert de goudprijs, net zoals de waarde van vreemde valuta of aandelen. Maar u krijgt er over het algemeen een goede prijs voor als u zich wendt tot een ervaren inkoper van goud en zilver. Bij Zilver & Goud Inkoop Amsterdam kunt u tijdens de openingstijden zonder afspraak binnenlopen om de gouden items die u wilt verkopen te laten taxeren.

Waarom goud verkopen bij een goud- en zilverinkoper?

Waarom goud verkopen bij een goud- en zilverinkoper?

Misschien denkt u dat het verkopen van goud het meeste opbrengt als u ermee naar een juwelier gaat. Dit is niet altijd juist. Een goudinkoper kan uw gouden voorwerp, of het nu om een sieraad of een munt gaat of een ander voorwerp waarin goud is verwerkt, vaak beter op waarde schatten vanwege een ruimere ervaring. Ook heeft een inkoper vaak een betere afzetmarkt en kan dus ook om die reden een hogere prijs bieden. Als u uzelf de vraag stelt ‘wanneer moet je goud verkopen?’ dan kan één van onze deskundige inkopers u een duidelijk antwoord op die vraag geven. Als u het geld nodig heeft, of als u het gouden voorwerp niet meer gebruikt of niet meer mooi vindt, dan is dat een goed moment om er afstand van te doen. Zo kunt u uw goud verkopen voor cash.

Geniet van de opbrengst van uw goud

Wanneer u bij Zilver & Goud Inkoop Amsterdam uw goud te koop aanbiedt dan krijgt u de geboden prijs direct cash uitbetaald. U kunt het bedrag dus meteen besteden. Overmaken op een bankrekening kan ook als u liever niet met cash over straat gaat.

Wilt u een vraag stellen?

Stel ze via het onderstaande  contactformulier