Wanneer goud verkopen een goede optie is?

Als u goud in uw bezit heeft en u wilt dit van de hand doen dan vraagt u zich misschien af wanneer goud verkopen een goede optie is. Een goed moment is natuurlijk als de goudprijs hoog staat. Goud heeft altijd wel een hoge waarde, maar de opbrengst fluctueert, net zoals die van vreemde valuta, obligaties of aandelen. Goud is in principe een prima belegging omdat de waarde van goud in de loop der jaren over het algemeen wel redelijk stabiel blijft en zelfs periodes van flinke stijging kent. Als u een sieraad van 14- of 18 karaats goud in uw bezit heeft en u draagt het nooit dan is verkopen zeker geen vreemde gedachte. U kunt de opbrengst als u dat wilt gebruiken om iets te kopen dat wel bij uw smaak past.

Goudbaren verkopen

Als u een baar goud in uw bezit heeft en de goudprijs is gunstig, dan is dat wellicht het goede moment om tot verkoop over te gaan. Als u geen haast heeft dan is het aan te raden om de goudkoers een tijdje te volgen. Zo kunt u soms een trend waarnemen en aan de hand daarvan het moment van ‘wanneer goud verkopen’ te bepalen. Helemaal zeker is het natuurlijk nooit dat u precies het juiste moment uitkiest. Maar als u voor uw goudbaar een mooie prijs krijgt, dan kunt u daar natuurlijk gewoon tevreden mee zijn.

Goudbaren verkopen

Goud afkomstig uit een nalatenschap

Als u erfgenaam bent van een overledene dan kan het zijn dat er gouden sieraden in de erfenis zitten. Als de overledene niet in een testament heeft benoemd wie welk sieraad krijgt dan kan het zijn dat de nabestaanden overeenkomen dat de sieraden verkocht worden. Op die manier kan de opbrengst eerlijk worden verdeeld. Er ontstaat dan ook geen discussie over de vraag of die ene ring nu meer waard is dan die broche. Als alle gouden sieraden naar een inkoper worden gebracht om een prijs te bepalen dan kan het bedrag in gelijke delen worden verdeeld over de erfgenamen.

Waar krijg ik de beste prijs voor mijn goud?

Waar krijg ik de beste prijs voor mijn goud?

Bij een goudinkoper krijgt u vaak een goede opbrengst voor gouden sieraden, gouden munten en luxe horloges zoals van Rolex of Omega. Dat komt doordat een inkoper zoals Zilver & Goud Inkoop Amsterdam vrijwel altijd een goede afzetmarkt heeft en dus goed kan inschatten wat de opbrengst is. Aan de hand daarvan kan de verkopende partij een mooi bod worden gedaan. U kunt bij Zilver & Goud Inkoop Amsterdam binnenlopen tijdens de openingstijden om uw gouden voorwerpen vrijblijvend te laten taxeren. De openingstijden vindt u op de informatiepagina van deze website.

Directe uitbetaling bij de verkoop van goud

Bij de vraag ‘wanneer goud verkopen’ speelt de opbrengst natuurlijk een belangrijke rol. Als u het geld nodig heeft om bijvoorbeeld een schuld af te lossen of om die mooie verre reis te maken waar u al jaren van droomt. Waar u de opbrengst aan besteedt, is natuurlijk volledig uw eigen zaak. Indien gewenst krijgt u de opbrengst direct cash uitbetaald en kunt u er dus dezelfde dag nog gebruik van maken.

Wilt u een vraag stellen?

Stel ze via het onderstaande  contactformulier