Waar kan ik veilig mijn goud verkopen?

Als u goud heeft dat u van de hand wilt doen dan vraagt u zich wellicht af: ‘waar veilig goud verkopen?’ Er zijn helaas ook malafide handelaren die u geen goede prijs bieden of adressen waar u zelfs het risico loopt opgelicht te worden. Voor veel mensen is het spannend om met waardevolle spullen over straat te gaan. Bij Zilver & Goud Inkoop Amsterdam kunnen we ons dit heel goed voorstellen. Daarom zorgen we ervoor dat u snel en deskundig wordt geholpen. Ook bieden wij u altijd een hoge prijs voor uw goud, u hoeft in principe niet meer bij andere adressen te informeren.

Hoeveel krijg ik als ik mijn goud verkoop?

De belangrijkste vraag is natuurlijk hoeveel uw goud zal opbrengen. Dit bepalen we aan de hand van een aantal factoren. Allereerst het gewicht. Met een precisieweegschaal wordt bepaald om hoeveel gram het gaat. Daarnaast is de kwaliteit van belang. Is het goud 10-karaats of gaat het om 14- of zelfs 18-karaats. Hoe hoger het goudgehalte, des te hoger de prijs die u per gram mag verwachten.

Hoeveel krijg ik als ik mijn goud verkoop?

Waarom verkopen mensen oud goud?

Oud goud wordt vaak verkocht omdat het gaat om sieraden die niet meer gedragen worden. Het is misschien uit nostalgisch oogpunt mooi om de ketting van uw overgrootmoeder te bewaren. Maar als hij niet gedragen wordt en alleen maar in een kluis ligt of misschien wel gewoon in een la, dan is dat natuurlijk zonde. Dan kunt u er beter voor kiezen om uw oud goud te verkopen en iets moois te doen met de opbrengst. Misschien wel een mooi sieraad kopen dat wel bij u past en wat u met veel liefde kunt dragen ter nagedachtenis aan uw voorouder. Soms wordt oud goud ook verkocht om puur financiële redenen. Het geld kan nodig zijn om een aankoop te doen of een schuld af te lossen.

Wat is veilig goud verkopen eigenlijk?

Wat is veilig goud verkopen eigenlijk?

Waar veilig goud verkopen? Dat hangt van een aantal factoren af. Veiligheid betekent ook dat u een eerlijke prijs krijgt aangeboden. Controleer van tevoren of de goud inkoper is aangesloten bij branchevereniging ‘Federatie Goud en Zilver’. Zo weet u zeker dat u een betrouwbare taxatie zult krijgen. Daarnaast dient een taxatie altijd vrijblijvend te zijn. Vraag vooraf goed naar de haken en ogen zodat u zeker weet dat u niet voor verrassingen komt te staan.

Laat uw oud goud vrijblijvend taxeren

Overweegt u om oud goud te verkopen en wilt u graag de waarde weten? Kom dan vrijblijvend langs bij Zilver & Goud Inkoop Amsterdam. Wij taxeren de objecten en u hoort meteen de waarde. Als u besluit om te verkopen dan is het ‘boter bij de vis’: wij betalen u direct cash uit. U vindt ons in Amsterdam, het adres staat op de website, evenals onze openingstijden.

Wilt u een vraag stellen?

Stel ze via het onderstaande  contactformulier