Waar kan ik oud goud verkopen?

Waar oud goud verkopen? Deze vraag klinkt makkelijker dan het is. Wanneer u oud goud wilt verkopen is het nog best lastig om de beste goudinkoper te vinden. U bent natuurlijk op zoek naar een betrouwbare goudinkoper die een eerlijke prijs biedt. Vaak gaat het om stukken die al generaties lang in de familie zijn. Maar er kan een reden zijn waarom u er toch afscheid van wilt nemen. Misschien is er geen erfgenaam aan wie u het op uw beurt weer kunt doorgeven. Dan is het natuurlijk een prima alternatief om de sieraden te gelde te maken zodat u het geld naar uw eigen goeddunken kunt besteden. U kunt hiervoor terecht bij Zilver & Goud Inkoop in Amsterdam. Wij zijn een ervaren goudinkoper met speciale interesse in oud goud.

Een aantrekkelijke prijs voor uw gouden sieraden en munten

Voor gouden sieraden en munten is altijd belangstelling. Het schaarse edelmetaal heeft namelijk al eeuwenlang een hoge waarde en wordt daardoor geassocieerd met luxe en rijkdom. Een veel voorkomende misconceptie is dat goud zijn waarde niet verliest. De goudprijs fluctueert juist best veel door de veranderingen in vraag en aanbod. Dit maakt het zo belangrijk dat je goud op het juiste moment verkoopt. Heeft u oud goud in de vorm van sieraden of bijzondere gouden munten? Als u deze niet wilt houden en graag een mooi bedrag ontvangt dan bent u van harte welkom voor een vrijblijvende taxatie. Uw stukken worden grondig beoordeeld en u krijgt direct een eerlijk bod. Uiteraard staat het u vrij om dit wel of niet te accepteren.

Een aantrekkelijke prijs voor uw gouden sieraden en munten

Goud uit een nalatenschap verkopen

Oud goud is vaak al jaren in de familie. Wanneer een dierbare overlijdt en deze persoon laat gouden sieraden na dan kunnen deze natuurlijk onder de erfgenamen worden verdeeld of er is een testament. Maar wat nu als u iets erft waarvan u weet dat u het niet zal gaan dragen? Wat als er één mooi stuk is en er zijn 3 erfgenamen. Dan is verkopen soms een betere optie. Waar oud goud verkopen? U bent bij Zilver & Goud Inkoop Amsterdam aan het juiste adres. De erfstukken worden voor u getaxeerd en als u wilt kunt u direct verkopen. U ontvangt het overeengekomen bedrag cash. U kunt dit desgewenst direct verdelen onder de erfgenamen. Overboeken op een bankrekening is overigens ook mogelijk.

Kies voor een ervaren inkoper voor oud goud

Kies voor een ervaren inkoper voor oud goud

De waarde van oud goud wordt voornamelijk bepaald aan de hand van de hoeveelheid gebruikt goud, uitgedrukt in karaat. Niet iedere goudinkoper heeft kennis van oud goud. Daardoor is het zo belangrijk dat u zich de vraag stelt: waar oud goud verkopen? Als u gouden sieraden wilt verkopen met een fraaie geschiedenis dan doet u dat bij voorkeur aan een goudinkoper die dit op waarde weet te schatten. Uw goud wordt door ons zorgvuldig getaxeerd en u ontvangt hiervoor een eerlijke en marktconforme waarde. We bepalen deze waarde met een precisieweegschaal. Na het oud goud afgewogen te hebben, gebruiken we een toetssteen en koningswater om het goudgehalte te toetsen. Dit is de traditionele en professionele wijze om de waarde van goud te bepalen. Eerst krassen we het oud goud over de toetssteen, waarna we koningswater over deze kras druppelen. Is de kras nog steeds helder en goed zichtbaar? Dan spreken we van echt goud. Door geleidelijk meer koningswater toe te voegen komen we erachter hoeveel karaat het oud goud is.

Wilt u een vraag stellen?

Stel ze via het onderstaande  contactformulier