Waar kan ik oud goud inleveren?

Misschien heeft u zich wel eens de vraag gesteld ‘waar kan ik oud goud inleveren?’ Als u oud goud in de kast heeft liggen is de kans groot dat u daar niets meer mee doet. Een gedateerde broche of ketting die u nooit draagt, maar die u ooit heeft geërfd van een overleden dierbare bijvoorbeeld. Zonde om deze sieraden te laten liggen verstoffen. U kunt oud goud inleveren bij een ervaren inkoper van goud. U krijgt er dan een mooie prijs voor en met dat geld kunt u doen wat u wilt. Misschien wel een mooi sieraad kopen dat wel past bij uw smaak. De waarde van goud is redelijk stabiel. Het maakt bij verkoop dus niet uit of het om oud of nieuw goud gaat, de waarde wordt bepaald door het gewicht en aantal karaat.

Een eerlijke prijs voor oud goud

Als u van plan bent om uw oud goud te gaan inleveren, let dan goed op waar u dat doet. U wilt er immers een goede prijs voor krijgen. Dat lukt lang niet overal. Er zijn helaas malafide handelaren die een prijs bieden die ver beneden de werkelijke waarde ligt. De winst verdwijnt dan in de verkeerde zak. Ga uw oud goud inleveren bij een inkoper die een eerlijke prijs voor uw goud biedt en die het goud op de juiste manier taxeert. De goudprijs staat niet vast maar schommelt aan de hand van vraag en aanbod. Het kan dus zijn dat uw goud vandaag meer of minder waard is dan volgende week. Als u het bod te laag vindt dan kunt u altijd besluiten om niet te verkopen.

Een eerlijke prijs voor oud goud

Zo wordt uw oud goud getaxeerd

Oud goud heeft meestal geen certificaat. Daarom kan soms niet direct worden vastgesteld hoe hoog het karaat van het goud is. De inkoper kan het karaatgehalte van het goud bepalen met behulp van koningswater en een toetssteen. Met de steen wordt een klein krasje gemaakt in het goud. Dit krasje wordt vervolgens hersteld met druppels koningswater. De concentratie druppels dat nodig is om het krasje onzichtbaar te maken geeft aan met hoeveel karaat goud we te maken hebben. De prijs van goud wordt berekend per gram en loopt op naarmate het karaat hoger is. Het gewicht van het goud wordt met behulp van een precisieweegschaal bepaald. Zo weet u zeker dat u een eerlijke prijs krijgt.

Oud goud inleveren voor cash geld

Oud goud inleveren voor cash geld

Bij Zilver & Goud Inkoop Amsterdam kunt u oud goud inleveren voor cash geld. U krijgt als u besluit om te verkopen de overeengekomen verkoopprijs direct uitbetaald. U kunt ook kiezen voor storting op uw rekening, maar dan moet u enkele dagen geduld hebben voor de verwerking van de transactie. Als u oud goud uit een erfenis verkoopt en de opbrengst moet worden verdeeld onder meerdere erfgenamen dan kunt u hen direct uitbetalen. De besteding van het geld is uiteraard geheel aan u. U bent niet verplicht tot aankoop van nieuwe sieraden. Deze werkwijze wordt soms bij juweliers toegepast als ze oud goud inkopen.

Bezoek ons en wij vertellen u wat uw goud waard is

Vraagt u zichzelf af: “waar kan ik oud goud inleveren?” Bij Zilver & Goud Inkoop Amsterdam, gelegen in de bekende wijk De Pijp. U vindt ons adres op de website. Hier vertellen wij u ook meer over de in- en verkoop van goud en welke objecten u bij ons kunt verkopen. U vindt hier ook een overzicht van onze openingstijden.

Wilt u een vraag stellen?

Stel ze via het onderstaande  contactformulier