Waar goud verkopen Amsterdam?

Wilt u weten waar u goud kunt verkopen in Amsterdam? Wanneer u nog gouden sieraden heeft liggen die u niet meer gebruikt, kunt u deze verkopen bij goudinkopers. We vertellen op deze pagina waar u precies goud kunt verkopen in Amsterdam en waar u op moet letten. U kunt oude sieraden gemakkelijk inleveren bij een wisselkantoor. Zelfs sieraden en voorwerpen met de kleinste beetjes goud leveren geld op. We leggen u hier uit hoe dit precies werkt.

Waar goud verkopen? In Amsterdam natuurlijk!

Als er een stad is met enorm veel winkels en handels dan is het Amsterdam wel. In de grote stad zijn dan ook veel goudwisselkantoren en goudinkopers te vinden. Juist hierdoor is het erg lastig om een betrouwbare inkoper te treffen. Tussen het grote aanbod aan goudwisselkantoren vindt u ook onbetrouwbare partijen die geen eerlijke prijzen bieden voor uw goud. Vaak weten verkopers zelf niet wat goud waard is en vertrouwen ze volledig op de inkoper. Echter, niet elke inkoper is even betrouwbaar. Dan is de vraag natuurlijk, waar kan ik het best mijn goud verkopen in Amsterdam of waarom goud verkopen?

Een betrouwbare goud inkoopwinkel

Bezoekt u verschillende goudinkopers, dan zult u al snel merken dat het echt uitmaakt waar u uw goud verkoopt in Amsterdam. Bij Zilver & Goud Inkoop Amsterdam weet u zeker dat u geholpen wordt door betrouwbare taxateurs. We hebben namelijk gediplomeerde taxateurs in huis die de waarde van uw goud op professionele wijze beoordelen. Ook is onze zaak aangesloten bij branchevereniging Federatie Goud & Zilver. Hierdoor bent u verzekerd van een eerlijke prijs voor uw goud. In onze winkel kunt u van alles laten taxeren. U kunt bij ons terecht met:

  • Nieuwe sieraden
  • Oude of antieke sieraden
  • Kapotte sieraden
  • Luxe sieraden en horloges
  • Gouden munten
  • Goudbaren
  • Diamanten

Het bepalen van de goudwaarde

Goud is niet altijd evenveel waard. Zo speelt het goudgehalte een belangrijke rol in de taxering. Gaat het bijvoorbeeld om 20 karaat of slechts 10 karaat? Om hierachter te komen wegen we eerst het goud af op een precisieweegschaal. Vervolgens toetsen we het goudgehalte met behulp van een toetssteen en koningswater. Het goud wordt zachtjes over de steen gekrast. Vervolgens druppelen we het koningswater over de gouden kras. Dit doen we in verschillende gehaltes. Blijft de kras helder? Dan kunnen we constateren dat het echt goud is. Hoe hoger het gehalte koningswater waarbij de kras zichtbaar blijft, hoe meer karaat.

Verder spelen de marktwaarde en koers uiteraard een grote rol. Deze veranderen voortdurend, maar de taxateur is natuurlijk altijd op de hoogte van de actuele waarde. Door deze schommelingen kunnen we niet van tevoren zeggen wat uw goud precies waard gaat zijn op de dag van verkoop.

Goud verkopen in Amsterdam

Waar goud verkopen Amsterdam? Wees er altijd zeker van dat u voor een goede partij kiest. Kijk of de goudinkoper aangesloten is bij een branchevereniging en of de taxateurs de benodigde diploma’s hebben. Kiest u voor Zilver & Goud Inkoop Amsterdam, dan bespaart u uzelf een hoop werk. U hoeft namelijk niet verschillende inkopers te bezoeken, omdat u zeker weet dat u direct een eerlijk bedrag krijgt aangeboden voor uw goud. Ook fijn, u kunt uw geld direct contant laten uitbetalen. Wilt u een bezoek aan ons goudwisselkantoor brengen? U bent altijd welkom tijdens de openingstijden. Of maak vrijblijvend een afspraak op onze website zodat u gelijk geholpen wordt.

Wilt u een vraag stellen?

Stel ze via het onderstaande  contactformulier