Verkopen goud: zo doet u dat tegen een goede prijs

Verkopen goud doet u bij voorkeur bij een ervaren handelaar. Deze weet immers als geen ander wat de waarde van goud is en kan zeer nauwkeurig de prijs bepalen. Sommige mensen stappen naar een juwelier om hun goud te verkopen. De juwelier beschikt niet altijd over de middelen om het goudgehalte nauwkeurig te toetsen. Daarnaast kunt u bij een juwelier niet altijd het bedrag laten uitbetalen en dient u nieuwe sieraden te kopen. Het loont daarom de moeite om een inkoper van goud te bezoeken als u gouden sieraden of munten te koop aan wilt bieden.

Hoe wordt de waarde van goud bepaald?

Als u goud wilt verkopen dan wordt met behulp van verschillende methodes bepaald wat de waarde is. Gaat het om merksieraden zoals van Tiffany & Co of Cartier, dan wordt de waarde mede bepaald door het merk. Zeker wanneer u een certificaat van echtheid kunt overleggen. Maar ook als het gaat om een gouden sieraad dat geen bekend merk vertegenwoordigt, kan de waarde uiteraard worden bepaald. Hiervoor wordt een toetssteen en koningswater gebruikt. Met de steen wordt voorzichtig over het object gewreven. Hoe meer koningswater nodig is om de kras te laten verdwijnen, hoe hoger het aantal karaat van het goud. Zo kan nauwkeurig de prijs worden bepaald. Met een precisieweegschaal wordt het aantal grammen bepaald. Aan de hand van deze informatie krijgt u een bod voorgelegd.

Hoe wordt de waarde van goud bepaald?

Goud heeft een vrij constante waarde

Het voordeel van verkopen is dat u altijd wel een goede prijs voor uw goud krijgt. De waarde van goud is aan schommelingen onderhevig, maar het is doorgaans niet zo dat de prijs van goud ineens enorm keldert. Een forse stijging is eveneens gebruikelijk. Maar in de loop der tijd stijgt de prijs van goud uiteraard wel, omdat de economie nu eenmaal onderhevig is aan inflatie. Heeft u een mooi gouden sieraad maar is het niet of niet meer uw smaak, dan kunt u uw goud verkopen bij Zilver & Goud Inkoop Amsterdam en er een mooi bedrag voor krijgen.

Verkopen goud: wacht op het beste moment

Verkopen goud: wacht op het beste moment

Omdat de goudkoers schommelt, is het geen slecht idee om deze goed in de gaten te houden. Dit kunt u gewoon online doen. Ook interessant, u kunt met de online grafieken vaak zelfs teruggaan tot 1900. Zo ziet u precies hoe de goudprijs zich over de afgelopen jaren en zelfs eeuwen heeft ontwikkeld. 

Krijg de beste prijs als u uw goud verkoopt

Wilt u goud verkopen dan bent u van harte welkom bij Zilver & Goud Inkoop Amsterdam. U vindt onze contact- en vestigingsgegevens op de website. Hier staan ook onze openingstijden vermeld. Uw goud wordt altijd beoordeeld door een ervaren deskundige en dit gebeurt uiteraard altijd in een veilige omgeving. Het staat u vrij om een bod op uw gouden sieraden, munten of andere objecten wel of niet te accepteren. U bent na een taxatie dus nooit verplicht tot verkopen goud.

Wilt u een vraag stellen?

Stel ze via het onderstaande  contactformulier