Oud goud verkopen

Heeft u ook oud goud in uw bezit en wilt u dit oud goud verkopen? Dan is het natuurlijk zaak om er een goede prijs voor te krijgen. Het is zeker niet onverstandig om eerst eens om u heen te kijken wat de mogelijkheden zijn voordat u verkoopt. Niet iedere handelaar geeft het hoogste bod en bovendien is het ook zo dat de goudprijs schommelt. Het kan zeker geen kwaad om deze prijs eens een tijdje te volgen om te ontdekken of er een stijgende of juist dalende lijn in zit. Goud is redelijk waardevast, grote dalingen of stijgingen zijn er niet vaak. Maar de prijs kan onder invloed van economische ontwikkelingen zeker van dag tot dag verschillen. Net zoals bij aandelen of  obligaties is de prijs afhankelijk van vraag en aanbod.

Wat wordt verstaan onder oud goud?

Oud goud betreft meestal sieraden die al generaties lang in de familie of in ieder geval in omloop zijn. Het gaat om sieraden die doorgaans geen certificaat hebben omdat dat in die tijd nog niet werd afgegeven of omdat het is zoekgeraakt. Oud goud wordt ingekocht tegen de op het moment van aanbieden geldende goudprijs per gram. Oud goud wordt vrijwel altijd omgesmolten waarna het als grondstof kan dienen voor nieuwe sieraden of andere gouden voorwerpen.

Wat wordt verstaan onder oud goud?

Hoe bepaalt de taxateur de waarde van oud goud?

Hoe gaat goud verkopen in zijn werk? Als onbekend is om hoeveel karaat goud het gaat dan wordt dit eerst vastgesteld. Dit gebeurt met behulp van een toetssteen. Met deze steen wordt een klein krasje gemaakt op het goud. Hier worden vervolgens druppels zogenaamd koningswater op gedaan. Afhankelijk van de concentratie koningswater dat nodig is om het krasje te laten verdwijnen, wordt het karaatgehalte bepaald.

Waarom verkoopt u uw oud goud bij een goud inkoper?

Waarom verkoopt u uw oud goud bij een goud inkoper?

Misschien is uw eerste ingeving voor oud goud verkopen om naar een juwelier in de buurt te stappen. Deze kopen soms ook goud en zilver in. Maar zij geven vaak een lagere prijs. Daarnaast wordt soms de voorwaarde gesteld dat u van de opbrengst bij de juwelier nieuwe sieraden koopt. Met andere woorden: u krijgt geen geld uitbetaald. Bij Zilver & Goud Inkoop Amsterdam is dat anders. Wij bepalen de waarde van uw gouden object en betalen u direct cash uit. U kunt dezelfde dag nog over het geld beschikken. Ideaal als het bijvoorbeeld om een erfenis gaat en de opbrengst onder erfgenamen moet worden verdeeld. U kunt hen dan direct hun erfdeel uitbetalen.

Bezoek ons als u oud goud wilt verkopen

Heeft u oud goud in de kast liggen of wilt u goud uit een nalatenschap verkopen? Kom dan gerust eens langs bij ons in Amsterdam. U vindt de adresgegevens op de website. Daar staan ook de openingstijden. U wordt altijd geholpen door een ervaren medewerker die uw gouden sieraden of ander objecten direct voor u op waarde kan beoordelen. U kunt gewoon naar binnenlopen en direct uw oud goud verkopen.

Wilt u een vraag stellen?

Stel ze via het onderstaande  contactformulier