Hoe werkt goud verkopen?

De vraag ‘hoe werkt goud verkopen’ is niet met één zin te beantwoorden. Het hangt af van een aantal factoren. De waarde van het goud dat u verkoopt hangt bijvoorbeeld af van waar u het gouden voorwerp aanbiedt. U kunt uw gouden ketting, armband of een gouden tientje op een online verkoopsite aanbieden. Dan is het ‘wat de gek ervoor geeft’. Het hangt er immers vanaf wie uw advertentie ziet en wie bereid is om te bieden. Als u daarentegen uw item bij een goudinkoper aanbiedt dan weet u in ieder geval zeker dat het goud wat u te koop aanbiedt op juiste waarde wordt geschat.

Hoe bepaalt een goudinkoper de waarde?

Een goudinkoper heeft verschillende manieren om de waarde van een gouden voorwerp te bepalen. Bij sieraden staat het karaat, de hoeveelheid goud die is verwerkt, vaak minuscuul op het item gegraveerd. Dit is al een goede indicatie. Als er geen karaat vermelding is dan kan het karaat bepaald worden met een toetssteen en koningswater. Daarnaast wordt een precisieweegschaal gebruikt om het juiste gewicht te bepalen. Al deze factoren samen bepalen de waarde van uw goud. Die krijgt de verkoper vervolgens gepresenteerd.

Hoe bepaalt een goudinkoper de waarde?

De goudprijs is aan schommelingen onderhevig

Bij de vraag hoe werkt goud verkopen speelt de actuele goudprijs natuurlijk ook een rol. De prijs van goud staat niet vast. De goudprijs is afhankelijk van vraag en aanbod en kan daardoor per dag verschillen, net zoals de koers van de Amerikaanse dollar of een aandeel van een bedrijf. Als u goud wilt verkopen kunt u dus de goudprijs een poosje volgen om te zien of deze stijgt of daalt. Wanneer is de beste tijd om uw goud te verkopen? Als de prijs aan het dalen is kunt u beter wachten. Goud is een waardevol metaal en de prijs zal na een ‘dip’ vaak uiteindelijk wel weer stijgen. Zoals ervaren beleggers zeggen ‘als je geschoren wordt moet je stil zitten’. Als er geen acute noodzaak is om uw goud te verkopen, bijvoorbeeld omdat u het geld dringend nodig heeft, is het verstandig om te wachten tot de goudprijs weer in de lift zit.

Kom langs als u goud wilt verkopen

Kom langs als u goud wilt verkopen

Als u goud wilt verkopen dan kunt u tijdens de openingstijden langskomen bij Zilver & Goud Inkoop Amsterdam. De openingstijden en ons adres vindt u op de website. We leggen u graag uit hoe we de waarde van uw gouden voorwerp bepalen en waar we op letten. Als u akkoord gaat met ons aanbod dan kunnen we dat bedrag meteen aan u uitbetalen.

Twijfelt u nog om uw goud te verkopen?

Wij snappen dat goud verkopen vaak hand in hand gaat met twijfel. In veel gevallen gaat het om erfstukken die van emotionele waarde zijn. Of het gaat om een sieraadstuk die ooit gegeven is door een dierbare. Het kan natuurlijk ook gaan om een grote verzameling aan gouden munten die al een tijdje in de kast ligt. Weet u nog niet zeker of u wilt verkopen of twijfelt u of de prijs wel opweegt tegen de persoonlijke waarde? U kunt vrijblijvend uw sieraden en andere gouden voorwerpen laten taxeren. We bieden u een eerlijke prijs aan en verplichten u nooit tot verkoop. Besluit u ter plekke toch dat u liever van uw goudstukken af wilt? Dan regelen wij de inkoop meteen.

Wilt u een vraag stellen?

Stel ze via het onderstaande  contactformulier