Hoe kan ik oud goud verkopen?

Oud goud kunt u natuurlijk ook aanbieden bij Zilver & Goud Inkoop Amsterdam. Hoe oud goud verkopen is dus niet zo’n moeilijke vraag om te beantwoorden. Als u gouden sieraden heeft die u niet meer draagt, dan is het zonde om ze in een la te laten liggen. U kunt ze verkopen tegen de dan geldende goudprijs en er eventueel sieraden voor kopen die wel bij uw smaak passen. Dat is natuurlijk geen verplichting. Wij doen geen verkoop, dus als u bij ons uw goud verkoopt dan krijgt u cash uitbetaald en u bent vrij om de opbrengst naar eigen inzicht te besteden.

Wat levert oud goud op?

Oud goud wordt ingekocht tegen de op dat moment geldende goudprijs. Die wordt berekend aan de hand van het goudgehalte van het sieraad of ander gouden voorwerp wat u te koop aanbiedt. Goud wordt aangeduid in karaat. Hoe hoger het karaat, hoe hoger de opbrengst. Sieraden zijn doorgaans maximaal 18 karaats, maar een lager gehalte is meer gangbaar zoals 14 karaats. Het goudgehalte wordt bepaald met behulp van een toetssteen en koningswater. We leggen u graag uit hoe dit proces in zijn werk gaat.

Wat levert oud goud op?

Het toetsen van de waarde van een gouden sieraad of voorwerp

Hoe oud goud verkopen? Een van de belangrijkste factoren hierbij is natuurlijk de opbrengst. Wanneer u zich bij Zilver & Goud Inkoop Amsterdam meldt, wordt het gouden voorwerp of sieraad eerst beoordeeld door één van onze experts. Soms staat in een keurmerk op het voorwerp vermeld hoeveel karaat goud het is. Vervolgens wordt over een speciale toetssteen voorzichtig een goudlaagje gekrast. Het krasje wordt daarna besprenkeld met zogenaamd koningswater om de zuiverheid van het goud te toetsen. Daarnaast wordt met een precisieweegschaal bepaald om te weten om hoeveel gram goud het exact gaat. Aan de hand daarvan wordt de inkoopprijs bepaald. Als een sieraad daarnaast ook edelstenen bevat dan worden deze natuurlijk in de waardebepaling meegenomen.

Wat maakt oud goud anders?

Wat maakt oud goud anders?

Bij het verkopen van oud goud is er meestal geen certificaat van de sieraden aanwezig. Vaak is de herkomst onbekend. Een gouden sieraad dat een vooraanstaand merk draagt, zoals Chopard of Tiffany & Co heeft alleen al daarom soms een hogere waarde. Als u sieraden te koop aanbiedt die uit een erfenis komen en al vele jaren in de familie zijn, dan is vaak niet meer te zeggen waar het sieraad is gemaakt. Dit sieraadstuk wordt dan beoordeeld op het goudgehalte aan de hand van een precisieweegschaal en een toetssteen. Zo krijgt u altijd een eerlijke prijs voor uw oud goud.

Hoe oud goud verkopen? Laat het vrijblijvend taxeren!

Als u zich afvraagt ‘Hoe oud goud verkopen?’, loop dan eens bij ons binnen voor een vrijblijvende taxatie. U bent nooit verplicht tot verkoop. Als u het bedrag te laag vindt of bij nader inzien om een andere reden (nog) niet tot verkoop over wilt gaan, dan bent u tot niets verplicht. Besluit u om wel te verkopen dan kan het bedrag direct cash aan u worden uitbetaald. U kunt er meteen over beschikken.

Wilt u een vraag stellen?

Stel ze via het onderstaande  contactformulier