Hoe kan ik mijn goud goed verkopen?

Als u goud gaat verkopen dan wilt u daar natuurlijk een mooie opbrengst voor krijgen. Hoe goud verkopen is een vraag die u uzelf eerst moet stellen. Ga niet zomaar in op een bod, zeker niet als dit afkomstig is van iemand die niet deskundig is. U kunt uw goud verkopen op een online verkoopwebsite, maar de kans is groot dat u er dan een te laag bedrag voor krijgt. De waardebepaling van goud is namelijk een zeer secuur proces waarbij meerdere factoren een rol spelen.

Hoeveel karaat is het goud?

Een belangrijke graadmeter bij de waardebepaling van goud is de hoogte van het karaat. Deze geeft aan hoeveel puur goud er voor het sieraad, de munt of het gouden voorwerp is gebruikt. De hoogte van het karaat wordt vaak getoetst met en toetssteen een koningswater. Het gouden voorwerp wordt over de toetssteen gehaald waarna er koningswater op de kras wordt gedruppeld. Als de kras ook zichtbaar blijft bij een hoge concentratie koningswater betekent dit dat er sprake is van een voorwerp of sieraad met een hoog karaat goud. Dit is uiteraard een indicatie voor de opbrengst. Andere factoren die een rol spelen: gaat het om een merksieraad van bijvoorbeeld Van Kleef & Arpels of Piaget of is het zogenaamd oud goud.

Hoeveel karaat is het goud?

Bijzondere horloges verkopen

Bij Zilver & Goud Inkoop Amsterdam kunt u niet alleen goud en zilver verkopen, maar ook bijzondere horloges uit het luxe segment. Heeft u een merkhorloge van bijvoorbeeld IWC of Panerai dan kan dit horloge worden getaxeerd en krijgt u een prijsaanbod. Net zoals bij oud goud verkopen bent u nooit verplicht het sieraad te verkopen alleen omdat het is getaxeerd.

Ga naar een inkoper van goud om uw goud te verkopen

Ga naar een inkoper van goud om uw goud te verkopen

Het klinkt zo logisch maar er zijn nog steeds mensen die naar een juwelier stappen als ze een gouden sieraad willen verkopen. Hoe goud verkopen is dus niet alleen de vraag, maar vooral waar goud verkopen. Een goudinkoper doet niets anders dan gouden objecten beoordelen en hier een goede prijs voor bepalen. Deze ruime ervaring neemt de inkoper mee als hij uw gouden voorwerp beoordeelt. Op de kleinste details wordt gelet. Een inkoper van goud heeft ook altijd een afnemer voor het goud en kan dus met meer zekerheid een bod doen. Bij een juwelier is dat lang niet altijd het geval. Deze verkoopt een sieraad misschien door, maar voor verkoop moet er natuurlijk eerst een koper worden gevonden. Als het om een niet zo gangbaar voorwerp gaat, zal een juwelier dus geneigd zijn om minder te bieden, terwijl de goudwaarde misschien wel hoog is.

Zo krijgt u altijd een goede prijs voor uw goud

Ga als u goud wilt verkopen naar Zilver & Goud Inkopers Amsterdam. Hier weet u zeker dat u een eerlijke prijs krijgt voor uw goud, gebaseerd op de actuele goudprijs van dat moment. Als u besluit te verkopen dan wordt de overeengekomen prijs direct aan u uitbetaald. U krijgt het bedrag cash mee of kunt kiezen voor storting op een bankrekening.

Wilt u een vraag stellen?

Stel ze via het onderstaande  contactformulier