Het verkopen van zilver

Heeft u zilver in uw bezit waar u niets meer mee doet of wat u niet meer mooi vindt? Dan is het natuurlijk zonde om dat in een la of kast te laten liggen, terwijl verkopen zilver een leuk bedrag kan opleveren wat u naar eigen inzicht kunt besteden. U kunt zilveren sieraden te koop aanbieden maar ook zilveren bestek, kandelaars en andere zilveren voorwerpen. Aan de hand van het gehalte aan zilver kan hiervoor een prijs worden geboden. Houd er wel rekening mee dat zilver aanzienlijk minder waard is dan goud. De prijs van zilver is variabel, dat betekent dat deze de ene dag hoger kan zijn dan de andere. Wel is zilver een edelmetaal dat in de loop der jaren steeds meer waard wordt, mede als gevolg van inflatie.

Wat is het verschil tussen zilver en verzilverd?

Veel voorwerpen zoals bekers en kandelaars zijn niet gemaakt van puur zilver. Voor het voorwerp is een ander, goedkoper metaal gebruikt. Vervolgens is hier overheen een dun laagje zilver aangebracht. Dergelijke voorwerpen hebben helaas geen hoge waarde, tenzij u ze verkoopt aan een liefhebber die er helemaal weg van is. Voor het verkopen zilver heeft een verzilverd voorwerp geen zin. Het verwijderen van het zilverlaagje en omsmelten kost meer dan de waarde aan zilver waar het over gaat. Zilver & Goud Inkoop Amsterdam koopt om die reden geen verzilverde voorwerpen in.

Wat is het verschil tussen zilver en verzilverd?

Zilveren munten en sieraden verkopen

Heeft u zilveren munten of sieraden in uw bezit die u wilt verkopen? Kom dan bij ons langs voor een vrijblijvende taxatie. De waarde van puur zilver wordt bepaald aan de hand van het gewicht en het zilvergehalte. Het eerste gehalte zilver heeft een waarde van 925 en wordt ook wel aangeduid als sterling. Dan zijn er ook nog tweede gehalte (835) en derde gehalte (800). Hoe hoger het gehalte, hoe hoger uiteraard de opbrengst. Zilver, zoals zilveren bestek, heeft vaak keurtekens gegraveerd om deze gehaltes aan te geven.

Cash uitbetaling bij het verkopen van zilver

Cash uitbetaling bij het verkopen van zilver

Wanneer u Zilver & Goud Inkoop Amsterdam bezoekt voor het verkopen zilver dan krijgt u de waarde direct cash uitbetaald. U kunt er eventueel ook voor kiezen dat wij het bedrag overmaken op uw bankrekening. Wanneer u uw zilver bij ons aanbiedt voor verkoop worden de stukken beoordeeld door een deskundige die u direct de waarde kan meedelen. Die wordt bepaald door het zilver te onderzoeken. Soms staat er een merkteken op de zilveren voorwerpen of sieraden, dit wordt altijd gecontroleerd om zeker te weten dat de aanduiding klopt.

Wilt u een vraag stellen?

Stel ze via het onderstaande  contactformulier