Gouden munten kopen

Voor gouden munten kopen kan u natuurlijk verschillende redenen hebben. Misschien bent u verzamelaar en wilt u een bepaalde munt aan uw collectie toevoegen. Het kan ook dat u de gouden munten wilt aanschaffen als investering. De prijs van goud is onderhevig aan schommelingen, maar als u vandaag een gouden munt koopt die u over tien jaar verkoopt dan is de kans aanwezig dat u een mooie winst kunt incasseren aannemelijk.

Gouden munten die tot de verbeelding spreken

Er zijn gouden munten die het hart van verzamelaars sneller doen kloppen. Het gaat dan bijvoorbeeld om de Chinese Panda. Deze munt wordt jaarlijks geslagen, steeds met een andere afbeelding van de bekende beer op de munt. Daarnaast is er de American Eagle, een gouden munt uit de VS. De Wiener Philarmoniker is een in Oostenrijk geslagen gouden munt, overigens ook in zilver te koop, die wordt gemaakt ter ere van het wereldberoemde orkest dat jaarlijks het Nieuwjaarsconcert verzorgt in de Musikverein in Wenen.

Gouden munten die tot de verbeelding spreken

Gouden munten online bestellen

Gouden munten kopen kan online bij Goudpensioen. Op de website van Goudpensioen vindt u een duidelijk overzicht van beschikbare gouden munten. Ook is er een overzicht per land te raadplegen. U kunt munten die op voorraad zijn direct kopen en afrekenen. Vervolgens kunt u kiezen uit twee opties om de munt(en) in uw bezit te krijgen. U kunt uw bestelling afhalen in de winkel in Amsterdam. Thuisbezorgen met verzekerd vervoer is ook een mogelijkheid. Hieraan zijn uiteraard extra kosten verbonden.

Wanneer kan ik mijn gouden munten verkopen?

Wanneer kan ik mijn gouden munten verkopen?

U kunt gouden munten op ieder moment verkopen. Ze zijn wereldwijd te verhandelen. Het maakt daarbij niet uit of u uw gouden munten in Nederland verkoopt of elders in de wereld. Kies wel altijd een erkende goud inkoper. Deze zal u een eerlijke prijs bieden voor uw gouden munten. De goudprijs fluctueert, maar vertoont altijd een stijgende lijn. Dat betekent dat een gouden munt een prima investering is. Als u gouden munten heeft gekocht en deze vervolgens enkele jaren bewaart maakt u zeer waarschijnlijk al een mooie winst. Kijken we naar de goudkoers over de afgelopen jaren en zelfs eeuwen, dan is de verwachting dat hoe langer u wacht met verkopen, hoe hoger de winst zal zijn. Daarom is zilveren en gouden munten kopen ook een prima manier om te investeren. Een bijkomend voordeel is dat u bij de aankoop van munten geen btw betaalt. Dit is wel het geval als u investeert in gouden sieraden.

Wilt u een vraag stellen?

Stel ze via het onderstaande  contactformulier