Goud verkopen online, is dat verstandig?

Als u op het internet surft dan komt u ze misschien wel tegen: advertenties van goudinkopers die u aansporen tot goud verkopen online. Er worden vaak mooie voorwaarden beloofd. Zo wordt er enkel gevraagd om uw goud op te sturen ter taxatie en laten ze u vervolgens weten wat de waarde is. Wilt u niet verkopen, geen probleem, dan wordt het goud weer teruggestuurd. Natuurlijk mag u in Nederland vertrouwen op de stiptheid van postbezorging. Natuurlijk kunt u een kostbare zending aangetekend verzenden. Maar dan nog kan er van alles misgaan. We hoeven u de scenario’s vast niet op te noemen: diefstal van post, zoekraken, beschadiging. Wat kunt u dan doen als u goud in uw bezit heeft dat u wilt verkopen?

Kom naar een fysieke winkel voor een eerlijke taxatie

Heeft u goud dat u wilt verkopen? Wees dan verstandig en doe dit in een fysieke winkel van een goud inkoper. Goud verkopen online via een website waarbij u uw kostbaarheden moet opsturen is zeker niet verstandig. U loopt namelijk ook het risico dat u een oneerlijke taxatie krijgt. Wie zegt u immers wanneer het goud is getaxeerd? Stel dat de goudprijs ineens daalt, dan kan de handelaar u vertellen dat de taxatie helaas net na deze onverwachte waardedaling heeft plaatsgevonden waardoor uw gouden collier ineens zomaar vele euro’s minder waard is. Als u in een winkel staat en u krijgt een bod dan staat het u vrij om dit wel of niet te aanvaarden. Vindt u het bod te laag dan kunt u uw objecten weer meenemen en het op een later moment nog eens proberen als de goudprijs wellicht hoger is.

Kom naar een fysieke winkel voor een eerlijke taxatie

Is met goud over straat gaan niet gevaarlijk?

Sommige mensen vinden het een veiliger idee, goud verkopen online. U hoeft er dan immers niet mee over straat. Want stel nu dat u beroofd wordt? Welnu, die kans is niet zo heel groot natuurlijk. Zeker niet als u aan niemand vertelt dat u op een bepaalde dag en tijdstip naar de goud inkoper gaat. Niemand weet dan dat u goud bij u draagt.

De beste prijs voor uw goud

De beste prijs voor uw goud

Wanneer u een bezoek brengt aan Zilver & Goud Inkoop Amsterdam om uw goud te verkopen dan leggen we u graag uit hoe we tot de waardebepaling komen. Die wordt namelijk bepaald aan de hand van het gewicht en het karaat van het goud. U kunt er dus van verzekerd zijn dat u een eerlijke prijs krijgt voor het goud dat u ons te koop aanbiedt. U krijgt de waarde ook direct cash uitbetaald. U hoeft dus niet nagelbijtend af te wachten of de storting op uw rekening, die de online verkoper u anders zou hebben beloofd, daadwerkelijk zal komen.

Wilt u een vraag stellen?

Stel ze via het onderstaande  contactformulier