Goud inleveren in Amsterdam

Goud inleveren Amsterdam, daar kunt u verschillende redenen voor hebben. Het kan zijn dat het gaat om sieraden die u niet meer mooi vindt. Als een broche of collier alleen maar in de kast ligt omdat u het niet meer wilt dragen dan is dat natuurlijk zonde. U kunt het goud dan aanbieden voor verkoop bij Zilver & Goud Inkoop Amsterdam. Van de waarde kunt u dan een sieraad kopen dat u wel mooi vindt. Of u besteedt het geld aan iets anders, daar bent u natuurlijk volledig vrij in. De waarde die u krijgt voor goud hangt af van een aantal factoren.

De goudprijs is iedere dag anders

Via het internet kunt u de prijs van goud volgen. Deze prijs is een indicatie voor de waarde van uw sieraden. De prijs van goud is redelijk stabiel. Het gaat immers om een waardevast edelmetaal. Maar dat neemt niet weg dat de prijs aan schommelingen onderhevig is. De prijs wordt bepaald door vraag en aanbod. Dat kan betekenen dat de prijs de ene dag daalt en een week later weer gaat stijgen. Het is dus zaak om het juiste moment uit te kiezen om uw goud te verkopen. De prijs van goud wordt berekend per gram. Daarbij is het ook van belang om hoeveel karaat goud het gaat.

Inleveren van Goud in Amsterdam

Uw sieraden van goud inleveren voor cash

Heeft u een gouden ketting of armband geërfd, maar is het niet uw smaak? Dan kunt u het goud inleveren in Amsterdam. Een ervaren inkoper van goud taxeert het sieraad en biedt u er een prijs voor. Die prijs hangt af van de hoogte van het karaat goud. Sieraden zijn vaak 14 of 18-karaats, een enkele keer zelfs 22-karaats. Hoe hoger het goudgehalte, hoe hoger de prijs. Maar de prijs hangt ook af van of het gaat om oud goud of om een sieraad van een bepaald bekend merk. Een horloge van Rolex of een armband van Tiffany & Co kan extra waarde hebben als u het bijbehorende certificaat van echtheid kunt overleggen of de originele bewaardoos nog heeft.

Directe uitbetaling van de waarde

De waarde van het gouden object dat u wilt verkopen wordt bepaald door een ervaren goudinkoper. Hij of zij bepaalt indien nodig met behulp van een toetssteen en koningswater het karaat gehalte van het goud. Een precisieweegschaal geeft duidelijkheid over het gewicht. Aan de hand daarvan wordt de prijs bepaald. Deze is afhankelijk van de goudprijs van dat moment. Goud inleveren Amsterdam loont altijd de moeite omdat goud een edelmetaal heeft met een hoge waarde. Dat u de waarde direct kunt laten uitbetalen is ook praktisch als het om een erfstuk gaat waarvan de opbrengst moet worden gedeeld. U kunt mede erfgenamen dan direct uitbetalen. Bij het inleveren van goud in Amsterdam wordt altijd om een geldig ID gevraagd om heling en illegale handel te voorkomen.

U kunt uw goud bij ons inleveren

Wilt u goud inleveren Amsterdam? Bezoek ons dan voor een vrijblijvende taxatie. Als u akkoord gaat met het bod dan kan er direct worden uitbetaald. Als u het bod te laag vindt dan bent u uiteraard niet verplicht tot verkoop. U kunt de waarde ook laten overmaken op uw bankrekening.

Wilt u een vraag stellen?

Stel ze via het onderstaande  contactformulier