Goud inkoop per gram

De prijs van goud wordt bepaald per gram. Daarom is goud inkoop per gram ook heel gebruikelijk. Ook als u bij Zilver & Goud Inkoop Amsterdam goud te koop aanbiedt, wordt er een prijs geboden die is gebaseerd op het gewicht van het aangeboden sieraad of voorwerp. Hiervoor worden zeer nauwkeurige methodes gebruikt om op die manier een zo eerlijk mogelijke prijs te kunnen bieden. De prijs per gram hangt af van het goudgehalte. Dit wordt uitgedrukt in karaat. Een hoger karaat goud levert vanzelfsprekend een hogere prijs op.

Hoeveel karaat is het gouden sieraad?

Bij sieraden en gouden horloges wordt vaak een merkje aangebracht waarin staat hoeveel procent goud per gram er is gebruikt. Dit wordt uitgedrukt in karaat. Hoe hoger het getal, hoe hoger het percentage goud per gram. De goud inkoop per gram wordt qua prijs bepaald aan de hand van dit gehalte. Een 18 karaats gouden ketting bevat per gram 75% goud. Het hoogste gehalte goud is 24 karaat. Dit staat gelijk aan puur goud en wordt alleen verwerkt in zogenaamde goudbaren. Voor sieraden is dit goud niet geschikt omdat het te zacht en dus te kwetsbaar als gebruiksvoorwerp.

Hoeveel karaat is Het Goud

Waardoor wordt de prijs van een gouden sieraad verder bepaald?

Als een gouden sieraad een bekend merk vertegenwoordigt dan kan dit een positieve invloed hebben op de prijs. Een ketting, armband of een set oorbellen van een merk als Tiffany & Co of Cartier met een officieel certificaat kan leiden tot een hoger bod. Zoek daarnaast ook altijd de originele opbergdoos erbij. Dit heeft uiteraard alles te maken met de betere mogelijkheden tot verhandelen. Maar ook als u een gouden sieraad aanbiedt dat geen certificaat heeft krijgt u hiervoor een bod dat gebaseerd is op de goudprijs van dat moment. Edelstenen die in een sieraad zijn verwerkt worden meegenomen in de waardebepaling.

Een Goede Prijs voor uw Goud

Snel een goede prijs voor uw gouden sieraden

Wanneer u een gouden sieraad te koop aanbiedt bij Zilver & Goud Inkoop Amsterdam wordt dit direct beoordeeld. Met behulp van een precisieweegschaal wordt gekeken hoeveel gram goud het sieraad bevat. De goud inkoop per gram wordt mede bepaald door de hoogte van het karaat, aan de hand hiervan kan worden berekend om hoeveel gram puur goud het precies gaat. Het bod dat vervolgens wordt gedaan is een prijs die alleen die dag geldt. Komt u een week later terug omdat u eerst niet maar later toch wel wilt verkopen dan kan het zijn dat de goudprijs is gewijzigd waardoor u meer of minder voor hetzelfde sieraad uitbetaald krijgt.

U kunt uw goud direct laten taxeren

De snelste manier om achter de waarde te komen van een gouden sieraad, horloge, munt of gebruiksvoorwerp is langskomen bij Zilver & Goud Inkoop Amsterdam. Er is altijd een expert beschikbaar die de aangeboden stukken kan beoordelen. Als u akkoord gaat met het bod dan kunt u ervoor kiezen om dit bedrag direct te laten uitbetaald in cash. Wilt u liever een overschrijving op uw bankrekening dan is dit eveneens mogelijk.

Wilt u een vraag stellen?

Stel ze via het onderstaande  contactformulier