Goud inkoop en verkoop

Als u goud wilt kopen of verkopen dan is Amsterdam wel de plaats waar u moet zijn. Van oudsher wordt er in de hoofdstad levendig gehandeld in goud, zilver en edelstenen. Voor goud inkoop en verkoop kunt u terecht bij Zilver & Goud Inkoop Amsterdam of bij Goudpensioen, al naar gelang u wilt inkopen of verkopen. De prijs van goud fluctueert, maar het is een edelmetaal dat door de jaren heen altijd een aansprekende waarde. Daarom kan beleggen in goud winstgevend zijn.  Heeft u goud dat u wilt verkopen? Dan is een bezoek aan een ervaren inkoper aan te raden. Hier bent u verzekerd van de beste prijs.

Gouden sieraden verkopen

Heeft u gouden sieraden in uw bezit die u niet meer draagt? Heeft u een gouden ring geërfd die niet uw smaak is? Dan kunt u overwegen om uw goud te verkopen. U kunt een vrijblijvende taxatie laten doen zodat u weet wat het sieraad zal opbrengen. De hoogte van het bod dat u krijgt hangt af van een aantal factoren. Gaat het om een merksieraad dan is het bod bijvoorbeeld hoger als u het certificaat erbij kunt overleggen. Het bod is ook hoger naarmate het goud van een hoger karaat is. Dit staat vaak op het sieraad vermeld, maar kan ook aan de hand van onderzoek worden vastgesteld.

Gouden sieraden verkopen

Goudbaren kopen als investering

Goud kopen kunt u overwegen om verschillende redenen. U kunt goud kopen als investering in de hoop dat de goudprijs de komende tijd zal stijgen. Maar ook goudsmeden kopen goud in om er mooie sieraden van te maken. Daarnaast zijn er mensen die als hobby gouden munten verzamelen. Via deze weg kunt u mooie stukken aan uw verzameling. Koop uw goud altijd in bij een erkende verkoper. U weet dan zeker dat u waar voor uw geld krijgt en dat u altijd een eerlijke prijs betaalt, gerelateerd aan de goudprijs van dat moment.

Wat is het risico van goud kopen?

Wat is het risico van goud kopen?

De risico’s van goud kopen zijn te overzien. In tegenstelling tot het kopen van aandelen bijvoorbeeld wordt goud kopen als redelijk veilig beschouwd. De goudprijs is over de afgelopen eeuwen namelijk alleen maar gestegen. Uiteraard zijn er altijd dalen en pieken, maar de verwachting is dat wanneer u het goud over enkele jaren weer verkoopt, u wat winst mag verwachten. Dat is iets wat u van crypto bijvoorbeeld niet met zekerheid kan zeggen. Dit maakt goud tot een prima investeringsmogelijkheid.

Bezoek ons in Amsterdam

Wilt u weten wat uw gouden sieraad dat u niet meer draagt waard is? Of overweegt u goud te kopen als investering of om een andere reden? Bezoek ons dan in Amsterdam. De adresgegevens vindt u op de website, hier staan ook onze openingstijden vermeld. U kunt zonder afspraak langskomen, er is altijd een deskundige goud inkoper of -verkoper aanwezig die u van dienst kan zijn.

Wilt u een vraag stellen?

Stel ze via het onderstaande  contactformulier