De inkoop van zilver

Voor de inkoop zilver kunt u uiteraard terecht bij Zilver & Goud Inkoop Amsterdam. Zilver is een edelmetaal dat niet alleen voor sieraden wordt gebruikt maar ook voor gebruiksvoorwerpen zoals bestek, kandelaars en ander tafelzilver. Het is minder waard dan goud, maar dat neemt niet weg dat uw zilveren voorwerpen toch een mooi bedrag kunnen opbrengen. U kunt ze ter taxatie bij ons aanbieden. Een deskundige beoordeelt het zilver en kan u dan direct een voorstel doen waartegen u het zilver kunt verkopen.

Hoe wordt zilver beoordeeld?

Bij gouden sieraden, munten of voorwerpen spreekt men van karaat. Hoe hoger het getal hoe hoger het percentage goud. Ook bij de inkoop zilver wordt onderscheid gemaakt in het zilvergehalte. Daar komt bij dat een sieraad of gebruiksvoorwerp van massief zilver kan zijn of verzilverd. Bij het zilvergehalte wordt onderscheid gemaakt tussen 1e, 2e en 3e gehalte zilver. Een voorwerp met 1e gehalte zilver wordt ook wel sterling genoemd. Er kan verwarring ontstaan als een voorwerp is verzilverd. De buitenste (dunne) laag is dan van zilver, daaronder zit een ander metaal. Verzilverde voorwerpen hebben een lage waarde en zijn daarom voor de inkoop zilver niet relevant. Het dunne laagje zilver verwijderen is kostbaarder dan de opbrengst van het zilver.

Hoe wordt zilver beoordeeld

De inkoop van zilveren munten

Vroeger werd ons geld geslagen van echt zilver. Die tijd ligt inmiddels ver achter ons. Maar er worden nog zilveren beleggingsmunten geslagen. Heeft u zilveren munten in uw bezit en wilt u deze verkopen? Kom dan bij ons langs om ze vrijblijvend te laten taxeren. Aan de hand van het gewicht en het zilvergehalte wordt een waarde bepaald. Deze waarde kan direct cash aan u worden uitbetaald.

Verkopen van zilveren bestek

Heeft u nog zilveren bestek liggen?

Veel mensen hebben thuis zilveren bestek liggen. Soms wordt het niet meer gebruikt, omdat er inmiddels nieuw bestek is gekocht of omdat het luxe bestek in een vitrinekast ligt. Wilt u van uw zilveren bestek af? Kijk dan goed of het om echt zilver gaat en niet alleen een verzilverd laagje. In sommige gevallen staat dit aangegeven met een keurteken. Uiteraard kan ook de zilver inkoper dit voor u onderzoeken.

Redenen om zilver te verkopen

Zilveren voorwerpen zijn soms afkomstig uit een erfenis. Als geen van de erfgenamen er belang bij heeft dan is verkoop een goede optie. De inkoop van het zilver door een erkende zilver inkoper kan een mooie opbrengst opleveren. Deze kan dan direct worden verdeeld onder de erfgenamen. Ook wanneer u een spaardoel voor ogen heeft, kan het verkopen van zilver hieraan bijdragen.

Kom vrijblijvend langs voor de inkoop van uw zilver

Wilt u uw zilver laten taxeren omdat u overweegt om dit te verkopen? Kom dan gerust bij ons langs. Zilver & Goud Inkoop Amsterdam is gevestigd in Amsterdam Zuid. U vindt ons adres op de website. Hier staan ook onze openingstijden vermeld. Uw zilver of goud wordt direct getaxeerd door een ervaren deskundige. U krijgt de opbrengst cash uitbetaald als u ons bod accepteert en tot verkoop overgaat.

Vrijblijvend langskomen inkoop van Zilver

Wilt u een vraag stellen?

Stel ze via het onderstaande  contactformulier