De inkoop van goud en juwelen

Hoe werkt de inkoop goud en juwelen eigenlijk? Het kan zijn dat u gouden sieraden in de kast heeft liggen die u niet meer draagt. Of u erft een gouden collier of broche die niet uw smaak is. Dan is het goed om te weten dat u voor de inkoop van goud en juwelen terecht kunt bij Zilver & Goud Inkoop Amsterdam. Hier werken ervaren inkopers die ieder aangeboden item op de juiste waarde weten te schatten en u dus snel en deskundig van dienst kunnen zijn. Als u besluit om inderdaad te verkopen dan wordt het overeengekomen bedrag direct aan u uitbetaald. U kunt dus meteen over het desbetreffende bedrag beschikken.

Merksieraden en juwelen verkopen

Bij de inkoop goud en juwelen wordt uiteraard onderscheid gemaakt tussen sieraden met een certificaat van echtheid en sieraden die een dergelijk document niet hebben. Daarnaast is het van belang of in het sieraad edelstenen zoals diamanten zijn verwerkt. Deze factoren kunnen de waarde verhogen. Als u een gouden juweel van een bekend merk wilt laten taxeren, dan is het dus aan te raden om het certificaat ook te overleggen en ook de originele bewaardoos als u die nog heeft.

De Inkoop van Juwelen en Goud

Een luxe horloge te koop aanbieden

Bezit u een luxe horloge van Rolex of een ander bekend merk maar draagt u dit niet of niet meer? Ook dit kunt u te koop aanbieden in Amsterdam. De waarde van gouden merkhorloges ligt soms zelfs nog hoger dan die van andere gouden sieraden, dit hangt uiteraard af van de kwaliteit en de hoeveelheid edelmetaal die erin is verwerkt en of u het certificaat van echtheid eveneens kunt overleggen.

Krijg een eerlijke prijs voor uw goud of juwelen

Bij de inkoop van goud en juwelen wordt beoordeeld om hoeveel goud het gaat. Goud wordt aangeduid in karaat. Hoe hoger het karaat, hoe hoger de waarde. Het hoogste karaat voor sieraden is meestal 18- of 21 karaat. Hoger komt nauwelijks voor omdat goud een zacht metaal is dat zeer kwetsbaar wordt als het gehalte te hoog is. Het karaatgehalte staat vrijwel altijd op het sieraad vermeld. Daarnaast is het gewicht van belang. De prijs die u krijgt wordt uitgekeerd per gram. Hiervoor wordt een precisieweegschaal gebruikt. De goudprijs is variabel. Dat kan dus betekenen dat u vandaag een hogere of lagere prijs krijgt voor hetzelfde item als een week eerder of later.

Wij taxeren uw goud en juwelen direct voor u

Voor de inkoop goud en juwelen kunt u dagelijks bij ons langskomen. U vindt de openingstijden op onze website. Hier staat ook ons vestigingsadres. U kunt zonder afspraak binnenlopen. Een ervaren taxateur staat voor u klaar om uw sieraden of gouden munten voor u te beoordelen. U kunt er desgewenst voor kiezen om de waarde te laten overschrijven op uw bankrekening.

Wilt u een vraag stellen?

Stel ze via het onderstaande  contactformulier