Benieuwd naar de goud inkoop waarde van uw sieraden?

De goud inkoop waarde van een gouden collier, een gouden munt of een gouden ring is afhankelijk van de goudprijs van dat moment. De prijs van goud wordt berekend per gram en kan per dag verschillen. De prijs daalt of stijgt al naar gelang er meer of minder vraag is naar goud. Als het economisch wat minder gaat willen mensen graag beleggen in goud omdat het een edelmetaal is dat over het algemeen een redelijk waardevaste belegging is. Dat geldt bijvoorbeeld in veel mindere maten voor vreemde valuta of voor aandelen in een bepaalde onderneming. Een winstwaarschuwing of politieke schermutselingen in een land kunnen al leiden tot een forse koersval. Goud heeft daar doorgaans geen last van.

Hoe wordt de inkoop waarde van goud bepaald?

De inkoopwaarde van goud wordt bepaald aan de hand van de goudkoers, het gewicht en het goudgehalte. Dat laatste wordt bij goud uitgedrukt in karaat. Hoe hoger het karaat, hoe meer het object waard is. Daarbij is het zo dat sieraden doorgaans zijn gemaakt van 8 tot 18 karaat goud. Bij het controleren van een gouden object wordt een zogenaamde toetssteen gebruikt. De inkoper maakt hiermee een heel klein krasje. Vervolgens wordt hier koningswater op gedruppeld.

De goudwaarde zelf in de gaten houden

Wilt u een exacte taxatie? Dan dient u natuurlijk altijd naar een professioneel wisselkantoor of goud inkoper te gaan. Toch kunt u zelf ook het een en ander in de gaten houden. Wist u bijvoorbeeld dat er heel veel websites zijn die de goudkoers monitoren? Hier kunt u zelf vrij nauwkeurig de goudkoers volgen aan de hand van overzichtelijke grafieken. Zo weet u precies wanneer u uw goud moet inpakken om het vlug bij de goud inkoper te verkopen. Houd wel rekening dat de goudprijs altijd betrekking heeft op 24k goud.

Merksieraden laten taxeren

In sommige gevallen draait het niet alleen om de goudkoers en het goudgehalte. Dit is het geval bij merksieraden. Tenminste, als u de originele doos en papieren kunnen worden overlegd. Prachtige merksieraden van bijvoorbeeld Cartier kunnen een mooi bedrag opleveren. Bij Zilver & Goud Inkoop Amsterdam kunt u deze altijd vrijblijvend laten taxeren. We bieden u een eerlijk en goed bedrag voor uw waardevolle juwelen. Denk hierbij aan een prachtige armband, een waardevolle ketting of een luxe horloge van een bekend top merk. Zeker voor verzamelaars kunnen deze objecten van hoge waarde zijn.

De goud inkoop waarde verschilt per inkoper

Wellicht bent u geneigd om voor de verkoop van een gouden sieraad naar de juwelier in uw woonplaats te stappen. Maar een juwelier biedt vaak een lagere prijs. Dat komt doordat zij doorgaans ingekochte sieraden alleen doorverkopen aan een goudinkoper. Als u zelf naar die goudinkoper stapt dan slaat u een stap over. Juweliers hebben daarnaast soms de voorwaarde dat u de waarde van een sieraad besteedt aan een aankoop in hun winkel. Ze keren vaak geen cash uit. Dat doet Zilver & Goud Inkoop Amsterdam wel. U krijgt een bod en als u dat accepteert dan krijgt u het bedrag direct uitbetaald. U kunt dit geld uiteraard vrij besteden.

Wilt u een vraag stellen?

Stel ze via het onderstaande  contactformulier